Nyt olisi aika unelmoida uudesta saunasta!

Voihan pullapaperi! Sillä on vuorattu meidän sauna. Ruotsalaisella leivontaan tarkoitetulla pullapaperilla.... Palovaara on suuri ja on onni, että emme ole polttaneet koko taloa. Naapureilla sama homma. Nyt siis odotamme taloyhtiön päätöstä saunojen käytöstä.

Jos olisi rahaa remonttiin niin....
Seinää pitäisi siirtää kaksikymmentäsenttiä suihkun puolelle. Se on kuulemma mahdollista ja tilaa luultavasti sille on. Se tarkoittaa sitä, että voisin suunnitella uuden saunan. Sellaiset lauteet jotka haluan. Kiuas meillä jo on. Ah niin ihana iso kiuas. Voisi parantaa saunan ominaisuuksia pudottamalla korkeutta tai nostamalla lauteita. Tuuletusluukku pitää uusia.
Sitten olisi kylpyhuonekin remontoitava. Pitäisi tehdä putkien tarkastus ja vaihtaa ne jo valmiiksi. Putkiremppa on tulossa, mutta ei ehkä tänä vuonna vielä. Kaakelit vaihtaa ja PEILIKAAPPI!! Sitä peilikaappia inhoan. Mutta ne on jotenkin niin juuttaan kalliita, että pakko sietää paremman puutteessa.
Allaskaluste on uusi kun Simo rakensi sen omin pikkukätösin ja se on ihana.
Pesutornia voisi ajatelle... oi, kuivausrumpu! Sinusta unelmoin joka kerta kun ripustan pyykkiä kuivumaan olohuoneeseen ja jokaisen ovenpäälle! Sinä kuivausrumpu toisit tähän nukkekotiin niin kaivattua tilaa ja harmoniaa. Poistaisit tolkutonta kosteutta ja huolehtisit perheen hyvinvoinnista. Ihana kuivausrumpu, missä olet? Tule luokseni ja yhdistä voimasi kanssani!

Olisihan se ihan hienoa ja nyt ilmeisen tarpeellistakin tehdä remontti. Se toki tuo taas paineita muille remonttikohteille joita nukkekodissamme on. Eteisen vaatehuone pitäisi muuntaa avaraksi eteiseksi jossa on kaappi ja penkki jolla istua. Lattia pitää koko kodissa hioa ja kuultomaalata. Ovet haluaisin vaihtaa vanhoihin yli satavuotiaisiin kaunokaisiin. Olohuoneen tapetti repiä pois ja maalata sekä tapiseerata pari seinää uudelleen.... ai kamala. Ajattelin listan olevan tolkuton, mutta ei se nyt ollutkaan niin kamala!

Voi ei! Unohdin, että WC pöntön vesisäiliön kansi on rikki ja sitä ei saa enää mistään. Sitä ei voi vaihtaa eli joutuu tekemään WC tilaankin suuren remontin. Niin ja nuorimmaiselle pitäisi rakentaa toisesta vaatehuoneesta oma pikku soppi. Pitäisi siis optimoida tilaa.

Noh, ensikesänähän olemme kaksi kuukautta viettämässä elämämme kesää. Miksi sitä remonttia ei tehtäisi täällä sillä välin? Tavarat toukokuun lopulla vuokravarastoon ja remonttimiehet paikalle. Se tiedän, että pelkän kaivon poistamisessa kestää kauan koska se on kuulemma niin virheellisesti tehty kuin olla ja voi ja alakerta nauttii käytännössä vesiputouksesta kun sen poistaa. Niin ei saisi olla. En halua kastella alakertaa.
Tätä remonttia pitää nyt sitten miettiä. Pitää vähän budjetoida. Tosin budjetointi on sikäli helppoa, että rahaa ei ole. Sitä ei vain ole.

Koska aurinko nyt kuitenkin pitää mieleni melko positiivisena, menen paijaamaan kissaa ja unelmoin vähän lisää. Kevättä kaikille!

Kommentit

Suositut tekstit