Unelma Itämerestä!

Aamupäivä on mennyt lapsen kanssa jumpatessa. Ajatukset on pidetty visusti vyötäröllä ja hikipisaroissa. Tunne on mitä hienoin kun aurinko vielä hellii päivän lounashetkeä. Ottomönkiäinen on nyt nukkumassa ja mieleeni juolahti ensi kesä. Oi ihana kesä! Olen kesän lapsi viimeiseen hengenvetoon ja niin on koko perhe.

Olemme unelmoineet yhdessä uusista aluevaltauksista purjehtien. Kaikki alkoi siitä kun lähdimme rinkat selässä Ruotsiin venettä ostamaan. Takaisin ei tultaisi siljan kyydissä. Aivan mieletön ja ikimuistoinen reissu vieraiden veneissä ja mökeissä yöpymisineen. Toimme kuin toimmekin sieltä veneen jonka seilasimme Herttoniemeen ja sieltä lavalla Näsijärvelle.
Siitä jäi kaiho merelle. Syvä kaiho joka pakotti meidät muutamaan Näsijärven makeista vesistä takaisin Itämeren rannoille. Silloinen vanha rouva jäi järvelle seilaamaan ja me otimme jälleen Siljalta liftin kohti Ruotsia ja uutta venettä. Tällä kertaa tehtiin reissua kahteen kertaan, eikä lähdetty ihan niin uhkarohkeasti matkaan. Ensin käytiin katselemassa ja kaupoilla. Seuraavalla kerralla se olikin sitten silkkaa purjehtimisen iloa kevään kylmässä meressä. Toimme jälleen yhden vanhemman, mutta vankan ja hyvän purjeveneen Suomeen.

Venekuume on jokakeväinen tauti niin, kuin joillakin on autokuume, prätkäkuume tai lemmikin kaipuu. Se tulee vaikkei sitä kaipaa, tarvitse tai halua. Niin se tuli taas. Mutta niin tuli myös uutinen uudesta perheenjäsenestä. Siispä uudelle veneelle oli kuin olikin tilausta!
Tämänkertaista kesäasuntoa etsittiin Saksaa myöden. Maha pystyssä kuljettiin Saksaan ja Ruotsiin veneitä katsomaan. Vanha luottonaapuri Ruotsi piti kuitenkin jälleen meidän puolia ja sieltä löytyi uskomattoman upea kaunotar joka tulisi olemaan meidän kesäasunto, koti ja lomaparatiisi seuraavat vuodet.
Tämän kertaisen tuontireissun teki Simo "poikaporukalla" (Simo on miehistöstä nuorin) ja minä kärsin ikävissäni kotona yksin. Suomi voitti jääkiekon maailman mestaruuden ja Lady Helmsman "Grace" saapui kotisatamaan.

Viime kesä meni niin ja näin. Otto syntyi ja pääsikin jo viikon ikäisenä veneilemään ja lomailemaan. Syntyi unelma kesästä 2012. Nyt on mahdollisuus joka ei toistu ihan heti. On mahdollisuus järjestää kaksi kuukautta lomaa putkeen! Se tarkoittaisi sitä, että voisimme purjehtia pidemmälle kuin aikaisemmin seilatut Viro, Latvija ja Ruotsi. Voisimme mennä aina Saksaa, Tanskaan, Puolaan ja Liettuaankin asti!

Ja kuinka ollakaan, kaikesta jännittämisestä huolimatta Simon pomo myöntyi lomaan ja suunnittelu voi alkaa! Olemme istuneet iltoja karttojen seassa. Matkasimme Saksaan maailman suurimmille venemessuille etsimään vastauksia kysymyksiin, varusteita ja kokemuksia. Olemme tehneet hankintoja ja budjetoineet. Miettineet nukkumajärjestelyjä ja ravintoa. Googlettaneet, googlettaneet ja istuneet taas lisää kartoilla. Jänitys tiivistyy ja kesä lähenee. Kesäkuun alussa köydet irtoaa ja Lady Grace miehistöineen suuntaa keulan kohti uusia seikkailuja. Vieläpä puuttuu kuitenkin muutamia varusteita.... Niitä etsien kevääseen!

Syksyn viimeisiä purjehduksi 2011. Lady nostamassa purjeita ja suuntaamassa ihanan viikonlopun jäljiltä kotisatamaan. (Kiitos Kati kuvasta!)

Kommentit

Suositut tekstit